Ce-mi plac cadourile

Imi plac cadourile. Imi plac cadourile reusite.
Am primit cand eram mic un ceas de mana, limbi drepte, cu secundar, avea curea de piele maro si cadran maro metalic. Era primul meu ceas. Il scoteam de la mana doar cand faceam baie. Imi era atat de drag incat nu puteam sa adorm daca nu-l aveam la mana.

Ceasul ala a fost prima mea experienta cu un ceas de mana

Pe masura ce am crescut am invatat sa fac cadouri. Si am invatat ca un cadou reusit este cel care iti ofera o experienta.

Nu reusesc intotdeauna sa fac cadouri inspirate, adesea dau “gherle”. Totusi nu m-am lasat. Romanii fac cadouri.

Acum multi ani m-am deplasat in Danemarca pentru o intalnire de afaceri, “vorbisem” pe email cu directorul de export. Nu stiam cine e, cum e, ce-i place….samd

Uzanta in afaceri este sa nu te duci cu cadouri, insa eu sunt roman si ca atare stiu ca daca cineva vine din alta tara vine cu cadouri. Astfel am facut cateva cadouri. Horinca si vin.
Povestea fiind – “Trebuie sa gusti Romania”

– “Dis iz horinca! teist it! Itzs strong!”

– “Dis is uain, but a special uain, iz sweet”

Experienta a fost de neuitat. Ne-am facut manga! 4 litri de horinca, 4 sticle de vin 6 persoane – mergeam pe 7 carari.

Nu am facut nici o afacere cu danezii, nu mi-a mers aici. Insa in Danemarca am furnizori care oricand imi vor raspunde la telefon cu HEY DAN! glad to hear you!

Cand am inceput sa fac afaceri cu italieni stiam cu cine ma intalnesc. Ma intalneam cu un matusalemic multimilionar, si cu directoarea de vanzari, o tipa care venea de 12 ani in Romania (de minim 2 ori pe an in Bucuresti) si niciodata nu a vazut centrul vechi.

Niciodata nu venea cu cadouri, niciodata nu primea cadouri.

Totusi eu sunt roman:

-Letz mit at di ofis! Or betar letz it and den go tu di ofis

Asta era cel mai important lucru pe care trebuia sa-l fac, sa mergem la restaurant.
Acolo eram pe taramul meu, pe terenul meu. (biroul nu era al meu mi-l imprumuta o prietena pentru acest eveniment)

Pana restaurant i-am aratat, centru vechi, istoria, usi vechi nemtesti si italinene, multe multe multe alte chestii. Am halit mici si am baut bere, am discutat si ne-am simtit bine. Facem afaceri de mai bine de 5 ani.

La plecare le-am dat cadouri. Mi-au scris ca s-au simtit bine, mi-au scris ca de cate ori vede cadourile de la mine isi aminteste de acea zi in bucurestiul vechi.

O sa vina tanti italianca si anu’ asta.

am sa-i pregatesc ceva special. Un cadou pur romanesc de la cei care stiu ce inseamna arta populara.

Cadourile sunt experiente, asa ca o ocarina este o idee buna.
Denumirea ocarina provine din italiana, insa este in gama de produse româneşti,
Se leaga de experienta vietii, este un produs care scoate sunete – toti oamenii au “cantat” cand erau mici si dezinvolti, stresand adultii.
Este valoros, nu prea mai gasesti ocarine, insa ce bine suna…

Unde mai pui ca este super accesibila – 15.84 euro .

Daca stiam de Art&Craft Design, luam de prima data matusalemicului italian, un CD cu Zamfir, dadeam o spaga in restaurant sa se puna muzica lui, si-i faceam cadou un nai. Sa vezi ce dadea in mintea copiilor si canta….bagam discounturi pe paine.

logo_art&craft

Nota importanta. Acest articol este scris datorita faptului ca participa la competitia Spring Superblog. Insa recomandare este foarte pe sufletul meu, este o firma care vinde produse autentice create de mesteri din Romania. Crede-ma, ca sa faci o ocarina te costa mai mult de 16 euro, mesterul are nevoi mici, spatiile comeciale sunt scumpe, asa ca daca nu te chinuie chitrosenia, cumpara de ceva mai mult de la ei. Fara astfel de firme Romania devine mai saraca, nu ca bani ci ca experiente. Si experienta e cea care conteaza. 16 euro se fac rapid.
Am spus ca Romania devine mai saraca si nu m-am referit la bani, bani face daca va cumpara din China. Nu stiu cum suna o ocarina chinezeasca, nici nu ar avea sens sa incerc.

Romania este acea unica tara care are traditia de martisor. A trecut anul acesta, insa pune-ti un reminder pentru la an’u sa iei martisoare de la mesteri populari, pote sunt mai scumpe, dar crede-ma, experienta martisorului este unica, cu sotia care arata mai frumos ca niciodata, cu copilul care isi alege florile si martisoarele intinzandu-se peste taraba, mai mai sa o dea jos. Nu conteaza cum sunt florile, frumoase sau urate, scumpe sau ieftine, experienta face toti banii.

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.