Castiga un weekend in Roma!

image-1

Serios! castiga un weekend la Roma. Ba chiar unul prelungit, ca in Roma ai ce face daca ai pantofi buni.

Sunt specializat (foarte specializat) in lazy weekend, adica trezit la ora 11 si luat micul dejun la 14, devin foarte animat la perspectiva weekend-ului in Roma.

Desi articolul se numeste “castiga un weekend in Roma”, pentru tine, draga cititorule se traduce prin City break low cost. (eu sunt inscris in super-blog 2016, pentru mine e (sper) moka, pentru tine e aproape moka)

Nu am ales Roma intamplator, este un oras unde ai ce face indiferent de ce-ti place. Ca-i cafea, ca-i istorie, ca-s tzoale, ca-i shopping, ca-i papa bun sau Papa cel sfant…eu ma duc pentru un joc. Ingress.

Si daca nu-l joci, atunci evita data de 12 noiembrie 2016 – in Roma vor veni cel putin 10000 de turisti pasionati de joc, care s-ar putea sa te buseasca in timp ce merg cu telefonul in mana pentru a captura portale pentru propria echipa. F@cking geeks!

Ca orice om serios, (da! sunt serios chiar daca imi car familia-n Roma pentru un joc) orice city break se face organizat

companie_low-cost

Bilete de avion: Ryanair, pret ok, bagaje de mana gratuite  (astfel nu va trebui sa plec cu doar un rand de haine)

Nota: vezi ca politica Ryanair privind bagajele de mana este deja cunoscuta, asa ca scuza cu “nu am luat cadouri pentru ca nu aveam loc in bagaje nu prea mai tine” 🙂

Hotelul nu-l rezerv eu, am sotie mai inteleapta, si prieteni ingresisti care recomanda “hotelurile cu portal in camera” (e o chestie ingress related – nu te intereseaza)

Astfel plec pe 11.11 ma familiarizez cu locul si scurtaturile, joc pe 12, sarbatorim pe 12 apoi pana pe 15 bifez cat pot din:

– vizite, un shopping ocazional, inghetata (chiar si in noiembrie) pierdut pe strazile din Roma, pizza la restaurantele unde halesc italienii nu cele de turisti – e ieftin si bun, sprit (iar am gresit, vin frizzante) iar papa bun, un limoncelo ca aperitiv si un limoncelo dupa masa, multe espresso in picioare ca sa scap de coperto. Personal mai trag un ochi in magazinele lor de fitze unde vand chestii pentru design interior hobby-ul meu, + atentie deosebita la usile de interior – meseria mea. Un hac, doua, o glifa, un pupic, o fontana di trevi, poate mai arunc 10 bani ca sa moara italienii de ciuda.
Mai bag si un muzeu cu ghid ca sa stie piticania de istorie, un panheon ca-i super impresionant, iar fontana di trevi ca m-am incurcat in scurtaturi, crezand ca ajung in piata spaniei, un halimus papa in piata de flori, (halimus papa nu este habemus papam – aia-i la Vatican, unde ma duc sa-i arat piticaniei impresionanta armata elvetiana, aia imbracati ca jokerii de pe cartile de joc Bycicle)

Scriind articolul mi-am adus aminte de cartile lui Dan Brown. Poate bag un tur tematic…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s